Data |
Inizio |
Fine |
Sintesi della lezione |
Luogo |
03/10/2023 |
09:00 |
11:00 |
General information about the course |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
04/10/2023 |
14:00 |
16:00 |
Microbial Biotechnology: Historical background |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
10/10/2023 |
09:00 |
11:00 |
Biotechnology products |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
11/10/2023 |
14:00 |
16:00 |
Microbial biomasses |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
17/10/2023 |
09:00 |
11:00 |
Industrial production of microbial biomasses: starter cultures |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
18/10/2023 |
14:00 |
16:00 |
Oenological starter cultures |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
24/10/2023 |
09:00 |
11:00 |
Yeast inoculum preparation |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
25/10/2023 |
14:00 |
16:00 |
Primary metabolites |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
31/10/2023 |
09:00 |
11:00 |
Secondary metabolites |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
07/11/2023 |
09:00 |
11:00 |
Homofermentative LAB |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
08/11/2023 |
14:00 |
16:00 |
Alcoholic fermentation and yeast nutrition |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
21/11/2023 |
09:00 |
11:00 |
Mixed Microbial Fermentations: the case of cocoa |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
22/11/2023 |
14:00 |
16:00 |
Mixed Microbial Fermentations: the case of coffee |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
28/11/2023 |
09:00 |
11:00 |
Lab practice: enzymatic recovery of chlorophyll, spectrophotometric and colorimetric analyses |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
29/11/2023 |
14:00 |
16:00 |
Heterofermentative LAB |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
05/12/2023 |
09:00 |
11:00 |
The role of lactic fermentation in food processing |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
06/12/2023 |
14:00 |
16:00 |
Enzymes: general aspects, structure, and active site |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
11/12/2023 |
11:00 |
13:00 |
Lab practice: enzyme activity assay |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
11/12/2023 |
14:30 |
16:30 |
Lab practice: protease activity |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
12/12/2023 |
09:00 |
11:00 |
Enzyme kinetic and Michaelis–Menten Equation |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
13/12/2023 |
14:00 |
16:00 |
Data processing (enzyme activity assay) |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
18/12/2023 |
09:00 |
11:00 |
Lab practice: kinetic study at different pH |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
19/12/2023 |
09:00 |
11:00 |
Estimation of kinetic parameters by Lineweaver-Burk plot and Non-linear regression |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |
20/12/2023 |
14:00 |
16:00 |
Enzymes in Food Applications |
Polo di Agraria |
Edificio A1 |
Aula 5 |